Працивилизации

Слідами стародавніх технологій людство проходить шлях адепта.


Історія людства губиться у темряві століть. Тисячоліття тому на Землі жила і творила велика цивілізація, рівня якої ми не досягли і сьогодні. Технології стародавніх цивілізацій з обробки каменю та спорудження колосальних споруд, набагато перевершували сучасні.

Сліди стародавньої цивілізації виявлені на усіх континентах Землі: Піраміди ГізиВеликий СфінксОсіріонЧичен-ІцаПаленкеТеотіуаканМачу-ПікчуГеогліфи НаскаОльянтайтамбоСаксайуаманТіауанакоЙонагуніБаальбек

Баальбек

Наука намагається докопатися до істини, але… останні десятиліття вивченням давніх артефактів більше займаються групи альтернативних істориків. Можливо, наука навмисно пропускає широкі галузі знань, оскільки «дивні» знахідки не влаштовують офіційну науку. З цієї причини багато недоречних артефактів не були піддані дослідженням і про них невідомо нічого.

Саксайуаман

Єгипет

Намагаючись розгадати історію, приховану пісками Єгипту, людство ніби повторює шлях адепта, який шукає посвяти в таємниці єгипетських містерій.

Осіріон

Таємницю стародавньої єгипетської цивілізації досі не може зрозуміти наш світ. Розшифрувавши ієрогліфи, ми не знаємо, як звучала мова давніх людей. Захопившись пірамідами та храмами, ми не розуміємо, хто, коли, як і навіщо все це створив.

З 1996 року по 2021 рік мені пощастило побувати в Єгипті 18 разів. Ми з чоловіком Сергієм проїхали Єгиптом тисячі кілометрів, від Хургади на північ до Каїра, на південь — до Асуанського водосховища, практично до кордону з Суданом, відвідавши Каїр, Луксор, Дендеру, Абідос, Асуан, Едфу, Абу-Сімбел… Ці подорожі відкрили для мене загадкову країну фараонів, містики, міфів та таємниць.

Серапеум

Єгипет – таємниця за сімома печатками – країна, про давню історію якої відомо все… і нічого…. Величні, ні на що не схожі піраміди і храми, зберігають дух тисячоліть, що проходять над ними. Найбільшу загадку нащадкам стародавні цивілізації загадали своїм архітектурним і будівельним генієм.

Абу-Сімбел

Про Єгипет можна говорити нескінченно, перераховуючи його загадки, аналізуючи багатовікову історію та висуваючи нескінченні версії розвитку подій. Про Єгипет мною написано багато статей, останні із серії: Загадки та таємниці Стародавнього Єгипту. Слідами високорозвинених цивілізацій.

Месоамерика

Теотіуакан

Циклопічні споруди давніх цивілізацій Мезоамерики вражали своїм розмахом ще перших конкістадорів, що ступили на землі американського континенту. Наприклад, Саксайуаман, судячи з усього, настільки давня споруда, що інформацією про справжніх творців зигзагоподібних стін не володіли навіть інки.

Саксайуаман

Руїни стародавніх споруд, складені з великих мегалітів, ставлять вчених у глухий кут. На питання, як давнім майстрам вдалося створити щось подібне, сучасна наука не може відповісти.

Найнезрозуміліші пам’ятники, збудовані задовго до інків, майя, ацтеків: Ольянтайтамбо, Саксайуаман, Сайвіте, Мачу-Пікчу, Юрак-Румі, Наупа Хуака… сповнені таємниць та загадок, відповідей на які немає й досі.

Мачу Пікчу

Важко повірити, що понад 23 тисячі кілометрів (!) покритих доріг, побудованих через весь континент з півночі на південь, через центральні та гірські Анди, по долинах і крутих схилах, у горах, джунглях, на межі гірських льодовиків, що за довжиною перевищує половину довжини екватора, створили інки.

В історії розвитку цивілізацій Південної Америки є ще багато незвичайного та загадкового. Наприклад, як пояснити схожість стародавніх малюнків та сучасних мікросхем? Чому «план генеральної забудови» «міста богів» — Теотіуакана вздовж так званої Дороги Мертвих нагадує схему комп’ютерної мережі?

Теотіуакан

Детальніше у рубриці Месоамерика

Загадкові технології давньої Індії

В Індії існує безліч стародавніх храмів з приголомшливою своєю досконалістю архітектурою. Хто, коли й головне, з допомогою чого зміг створити таку красу, залишається загадкою.

Аккана Басаді

Унікальне різьблення каменю в багатьох індійських храмах демонструє найскладнішу майстерність роботи з каменем. Різьблені колони храмів з ідеальною відполірованою поверхнею і хитромудрими візерунками вражають уяву.

комплекс Ділвар

Декілька унікальних прикладів:

Кам’яні колони храму Аккана Басаді наче виточені на якомусь величезному токарному верстаті. Якими секретами обробки каменю володіли давні майстри – залишається таємницею.

Аккана Басаді

Ажурні колони і тонке різьблення по мармуру в комплексі Ділвар вважається найхимернішим у світі.

Ділвар

Кожна з 1444мармурових колон храму Ранакпур має своє унікальне різьблення, не схоже на інше.

Ранакпур

Фантастичні кам’яні візерунки форту Варангал приводять дослідників у подив. Складно уявити, якими інструментами виконувалося найскладніше, фігурне різьблення по базальту і створювалися колони з базальту та рожевого граніту дуже складної форми з ідеально відшліфованою і навіть відполірованою поверхнею.

Варангал

Колони храму Ченнакешава вирізані настільки філігранно, мають таку кількість маленьких деталей та чітких форм, що вчені досі сперечаються — за допомогою якого верстата вони були зроблені. (!?)

Ченнакешава

Ряди блискучих круглих відполірованих колон з хитромудрим різьбленням храму Амрутешвара, оброблені ніби на токарному верстаті, вражають і захоплюють.

Амрутешвара

І таких прикладів безліч…

Як стародавнім будівельникам вдавалося створювати унікальні шедеври з каменю, що практично не повторюють себе в архітектурі, фресках та різьбленні?

Питання… питання… питання… і відповідей на них поки що немає…

Стародавні технології змінюють картину сучасного світу. Сьогодні вже не викликає жодних сумнівів той факт, що сліди застосування високорозвинених технологій пов’язані з цивілізацією, яка за своїм рівнем розвитку перевершувала сучасне людство.

Цілком очевидно, що слідами стародавніх технологій людство сьогодні проходить шлях адепта, і яким довгим буде цей шлях, не знає ніхто…


Valentina Zhitanskaya

Моє ім'я – Валентина Житанська. Сайт https://zhitanska.com/ створено 20.08.2009 року. На моєму сайті ви знайдете: * теорії, гіпотези, думки вчених та езотериків про будову Всесвіту, історію та майбутнє Землі; * про існування у минулому на Землі високорозвинених цивілізацій; * міфи та легенди стародавніх народів; * езотеричні вчення та таємні знання. * e-mail для контактів: [email protected]

Добавить комментарий